Undgå lugt fra toilet og slanger

Det her handler om marinetoiletter, septiktanke, gastætte slanger, og om hvordan du kan beskytte din fintfølende næse for mislugt fra toiletinstallationen.

Er der er en mærkelig duft under dæk, eller fornemmer du udluftningen fra septiktanken i cockpittet? -så er det vist tid, at opgradere din toilet installation. Duft gener fra toilet installationer i lystbåde kan praktisk talt fjernes helt, hvis man bruger de rigtige materialer, og benytter toilettet korrekt.

 

Kommer duften fra udluftningen:

Er løsningen et aktivt kulfilter, f.eks. nr. 07.0694, der monteres på slangen mellem tanken og gennemføringen. Hvis slangen ikke er ''gastæt'' skiftes den samtidig, og problemet er løst, lige så længe filteret er aktivt.

 

Kommer duften fra toilettet, er der flere løsninger:

Hvis vi starter i den billige ende, og udelukke hygiejnen om bord, kan mange problemer løses ved, at ændre lidt i sine vaner. F. eks. kan man, når man skyller ud, pumper et par gange ekstra, så man får tømt slanger og pumpen for alt, der ikke er saltvand. Saltvand i toiletkummen kan i øvrigt lugte fælt på en varm sommerdag, selv efter få dage. Så det er en god ide, at skylle toilettet ud med jævne mellemrum.

 

Er dine slanger gastætte?

En udskiftning af toilet slangerne til gastætte toilet slanger, kan gøre en afgørende forskel på duften under dæk. Det er afgørende at slangen er 100 % gastæt. Vi anbefaler 07.0300, der er blandt markedets bedste.

 

Hvordan med din holdinngtank?

Det er vigtigt at din septitank er af den gastætte type. Hvis den ikke er af stål, kan din næse som regel vejlede dig. Vi anbefaler modeller som f. eks 07.0840, der er af rustfrit stål og helt gastæt.

 

Har du overvejet et ferskvands skyl toilet?
Selv om det bruger af din ferskvandsbeholdning, er der indlysende fordele, når det drejer sig om komforten om bord. Inden man helt afviser tanken, bør man overveje hvor meget toilettet benyttes.
Der går faktisk kun 2 - 2,5 l./ skyl, og i mange tilfælde vil et større flow være gavnligt for vand-kvaliteten. HYDRO VACUM toiletterne giver en række fordele, hvoraf nogle er:

 

 

  • At toilettet er lettere at rengøre.
  • At det tømmes næsten helt for skyllevand efter      brug.
  • At ferskvand lugter betydelig mindre end      saltvand.
  • At septiktanken kun belastes med 2,5 ltr./ skyl.

-og så får man samtidig, et meget lydsvagt toilet.

Bådudstyr og marinetilbehør til danske sejlere