Opdater dit Navionics søkort

Der kommer løbende nye data til søkort. Her er guiden til hvordan du opdaterer dine Navionics søkort. 

Dette har gjort deres søkort ekstrem populære blandt sejlere verdenen over. Ud over at Navionics søkort er et kvalitets søkort, og sejlerens foretrukne, så er Navionics kompatible med rigtig mange marineinstrumenter herunder Lowrance, Simrad, B&G, Raymarine, og Hummingbird og Foruno. Dog ikke Garmin, som har deres egne søkort.
Dette er også en af grundende til at de er så populære indenfor navigations instrumenter. Sejlere beholder tit og ofte gamle søkort fra tidligere kortplottere, og bruger dem i nyere instrumenter, som er kompatibel med søkortet .
Udover at søkortene passer på stort set alle producenters nyere instrumenter, så har de også gjort det muligt for sejleren selv at downloade søkortene hjemme foran computeren.

Denne funktion sørger for at man helt selv kan vælge hvilket område man ønsker at downloade, og hvor meget man ønsker at downloade ned på SD eller CF hukommelseskortet. Denne måde vil også mindske eventuelle. misforståelser mellem forhandleren og sejler, samt trælse situationer med forkerte brændte søkort. Når du bestiller et opdateringskort varenummer 11.9998 som er et SD kort eller 11.9998-CF som er et opdateringskort på CF kort, får du et USB stik med som bruge som adapter til din PC, så du hurtigt, og nemt kan komme i gang med at opdatere dit søkort.

 

Er min Kortplotter kompatibel med Navionics?

Ja dette er det helt store spørgsmål, som rigtig mange sejlere tvivler og er usikre på. For at være et at de førende inden for søkort, har Navionics rigtig meget gang i udviklingen af softwaren til deres søkort, og det sker nogle gange at de opdateringer Navionics kommer med, ikke er kompatible med en plotter af en ældre dato. Det er ofte sejlere som ikke har fået de rigtige oplysninger fra forhandleren, eller ikke undersøgt markedet godt nok. Hvis man er sejler, og har et Lowrance, B&G, eller Simrad instrument af ældre dato, som fungerer ganske fint men med et søkort som trænger til en opdatering, men Instrumentet ikke står på kompatible liste, så gælder det om at holde godt fast i det gamle søkort, for så kan det ikke opdateres længerer.
Navionics har lavet en kompatibel liste, som bruges til at finde frem til om instrumentet er eller ikke er kompatible med deres søkort.

 

Lige for at slå det fast. Hvis dit instrument ikke er i skemaet, så skal du holde godt fat i dit gamle søkort. Fordi at så kan kortet hverken udskiftes eller opdateres. Jeg har sat linket ind nedenfor hvor du kan få svar på om dit instrument kan bruge de nyeste Navionics søkort.

 

Navionics Kompatibel Liste

 

1.Gå ind på https://store-mirror.navionics.com/home/download?locale=en  Eller tast adressen www. Navionics.com og tryk på downloades / og tryk på downloads & updates

1

 

2.Hvis det er første gang at du downloader et søkort skal du vælge “ Download Now” for at downloade programmet chart installer som du skal bruge for at downloade søkortet.

 

2

 

3. Gå ind på “Denne computer” gå ind I “overførsler” og find chart installer. Hvis du har en mac computer skal du ind i downloads/ overførsel folderen og finde chart installer programmet.

 

3

 

4. >> TIL WINDOWS BRUGERE<< højre klik på Chart Installer filen og vælg kør som administrator"

 

4

 

4. >> TIL MAC BRUGERE <<
• Dobbelt klik (eller højre klik > vælg åben)

 

5

 

Dobbelt klik påChart Installer setup filen (eller højre klik og vælg åben )

 

6

 

Vælg åben og kør installationen

 

7

 

Hvis din computer ikke tillader dig at åbne programmet for at lade det installere, skal du sørge for at gøre det muligt for downloade installation af Chart Installer fra din Mac computer:
• Gå på Mac Indstillinger >> Systemindstillinger >> Sikkerhed & privatliv >> Generelt
• "Lås op" hængelåsen nederst til venstre i vinduet skal låses op

• Klik på tillad Apps fra: "Mac Store og identificeret udviklere" ( det vil kræve kræve tilladelse og din computer adgangskode for at installere programmer hentet fra andre steder end Mac Store)

 

8

 

 

• Gå til toppen af trin 4 og prøv at køre installationsprogrammet igen og derefter gå videre til trin 5.

 

 >>TIL WINDOWS OG MAC BRUGERE<<

5. En meddelelse vil blive vist, hvilket indikerer, at installationen er færdig.
Klik på "OK

 

9

 

6. Det foreslås at du genstarter computeren efter installationen.7. Indsæt dit Navionics kort i kortlæseren i din computer. Hvis du har en SD / MSD chip, skal du låse den op først (låsemekanismen skal være skubbet til toppen af kortet mod kontakterne.sørg for at micro SD kortet er i dit SD kort.)

 

10

 

8. Tryk på chart installer logoet og opret en ny konto hvis du ikke allerede har en. Gør dette ved at klikke på knappen Opret konto.


• Aktive kontohavere Navionics (såsom Navionics mobile brugere) kan blot logge ind på deres eksisterende konto.

 

9. Når du er logget ind vil følgende billede blive viste.
• Gør som billede beder dig om.

 

11

 

 

10. følgende billede vil nu blive vist.

 

12

 

• Vælg nu det område du vil opdatere til. Nå du først har valgt og trykket ok kan dette ikke laves om. Så undersøg det grundigt inden du vælger.


11. Tryk opdater.
Når opdateringen har kørt tager du kortet ud som anvist og det er klar til brug.

 

Der findes somsagt 2 typer opdaterings søkort . Det ene søkort er et navionics update søkort på et SD kort med tilhørende micro SD kort. Det andet Navionics update kort er på et CF kort. CF kortet bruges på ældre instrumenter. Er du i tvivl om hvilket kort dit instrument bruger, eller om dit instrument er kompatible med de nyeste søkorts opdateringer, så vil det være en god ide at tjekke det på Navionics Kompatible listen øverst oppe i denne artikel. 

 
 

 

Bådudstyr og marinetilbehør til danske sejlere