Sådan får du 220V ombord

En inverter får sin energi fra skibets 12 eller 24 v. batterigruppe, booster det 10 – 20 gange til 220 Volt AC, så du kan bruge computer og andet ombord.

Der er to typer output, nemlig ”ren sinus” eller ”modificeret sinus kurve”. Den rene sinus kurve er lig det man har hjemme i stikkontakterne, og er den mest velegnede til elektronisk udstyr som f.eks. Computer eller TV. Den udvikler mindre varme og er mere støjsvag end modeller med modificeret output, der typisk er billigere i anskaffelse og velegnet til el-værktøj mm. Modificeret output vil ikke ødelægge elektronik, men giver ofte irriterende drifts forstyrrelser.

 

 

Før man vælger inverter type og størrelse, skal man kende sit udstyr og sit forbrug, Informationer om forbrug findes normalt på det, der skal tilsluttes. Her er det vigtigt, at konverteren har overkapacitet på det vedvarende, i forhold til det faktiske forbrug.

 

 

Invertere henter sin energi fra akkumulatoren i båden og er udstyret Med en batterivagt, der giver akustisk signal når batteriet er ved at blive kritisk afladet. Kort tid her efter afbryder den forbindelsen, indtil batteriet er genopladet.

 

Du finder inverterne på side 245 og 246 i Palby kataloget.

 

 

 

 

Bådudstyr og marinetilbehør til danske sejlere