Noa Dæksstativ

Her er en overskrift

 

Noa dækstativer er produceret i 35mm letvægts anodiserede aluminium rør, alle samlingsbeslag er støbt i kraftig aluminium hvilket giver et stærkt letvægts dæksstativ. Stativet er designet til at kunne håndtere selv de værste vejrforhold, når båden skal opbevares sikkert vinteren over. Stativets modul opbyggede rammer giver en solid konstruktion, og et design der sørger for en god ventilation.

Noa dækstativerne er designet til at skabe et rum mellem båd og stativ så bådejere kan gå og reparere eller optimere på båden vinteren.

Noa’s  brede udvalg af dæksstativer passer stort set alle sejl, og motorbåde. Da de er velegnet til både med for- og agter pulpit eller anden form for søgelænder af 25 eller 22 mm rør. Stativerne er designet til at kunne samles tilpasses og adskilles nemt og ikke mindst hurtigt.

 

6 hurtige tips til vinteropbevaring. 

1. placering opbevaring

Uanset om du placerer din båd på et bådstativ eller på en trailer, så skal du blot vælge et sted, der er plant og forholdsvist beskyttet mod vinden da vil være mere sårbar over for vind. Derefter kan du hurtigt montere dæksstativet.

2. Regler på havneområdet 

Hvis du holder din båd i en lystbådehavn så kan det være en fordel at kontrollere, hvilke regler der gælder vedrørende bådstativer, dækstativer og bådtrailere inden du vælger hvor på havnen båden skal stå.

3. Dækstativer

Vælg det dækstativ der passer din båd bedst muligt, så der ikke kan forekomme unødvendig skade på båden, presenningen eller dækstativet.  Som sagt sørg for at købe et dækstativ, der passer til dine behov. Hvis du for eksempel, skal til at renovere dækket på båden, kunne det være en fordel at vælge et Noa dæksstativ med udligger, da du automatisk vil få mere dæksplads. Ellers hvis du skal renovere fribordet ville det være rart med lidt ekstra plads som dæksstativet med udligger også sørger for. hvis du blot skal beskytte båden vinteren over, ville et stativ med udligger højst sansynligt ikke være nødvendigt.

4. Presenningen

Sørg for at vælge en god kvalitets presenning, som kan modstå vinteren strabadser som sne, is, sol og stærk blæst. Fugt vil som altid opstige fra jorden, og klæbe til indersiden af ​​presenningen. Det er derfor også vigtigt at du har en god ventilation, både i for og agter for at få gennemtræk under presenningen. Se evt. vores Palby Flex presenninger

 

5. Kontroller presenningen

Når alt er på plads, skal du sørge for, at der ikke er huller eller skarpe steder, hvor der kan gå hul på presenningen vinteren over, så vand kan trænge igennem. Noa dæksstativets design har sørget for at der er minimal chance for problemer som disse.

6. Besøg

Besøg altid din båd efter storme, kraftige snebyger og alvorlige regnskyl. Dækstativet vil højst sandsynligt være intakt, men en andens båd kan have skadet din båd.

 

Noa dæksstativet.

Dækstativet løfter presenningen, således at luft kommer ind, både for og agter, som sikrer ventilation. Når dæksbenene er placeret mod kanten af ​​rælingen, kabinens tag eller alternativt i cockpittet vil dæksstativet ved hjælp fra de teleskopiske ben altid sørge for at stativet vil kunne stå stabilt vinteren.

 

 
 

Noa dæksstativ med udligger ramme er perfekt til sejlbåde med agterpultpilter, prædikestole. Da rammen holder presenningen ud fra siderne af skroget. Udligger rammen giver især god ventilation og forhindrer presenning fra at gnide mod skroget. Rammen kan indstilles i to retninger i højden ved betyder af teleskopbene og i afstanden fra båden ved hjælp af fastgørelsen

Bådudstyr og marinetilbehør til danske sejlere