Osmose i min båd?

 Har din båd fået osmose? Vi giver her et par gode råd om hvordan du behandler din båd, og kommer helt i bund, så du undgår problemet.

Mange vælger at sandblæse eller skrabe hele båden, for at kunne sikre at man har fået alt osmose væk. Der anbefales at man fjerner alt maling, og det er også den bedste måde. Hvis man ikke vi fjerne alt kan man tage de områder hvor der er skader og reparere dem.

Nu hvor du/han har fjernet alle blærer og osmose, evt. står båden står rå uden gelcoat i de områder hvor båden er skadet. Du skal du nu til at behandle skaderne (karterne der er kommet) fra osmosen. Dertil skal du bruge 63.1211 Jotun fortynner nr17 til rengøring af hele skroget, brug en klud og husk beskyttelses maske og handsker. Derefter skal du til at spartle huller, og krater med 63.1196 Jotun Osmoshell. Det kan ikke vurderes om hvor meget man skal bruge, så der skal man lige tænke sig om , men en 2,5 kg. skulle gerne være nok til de fleste projekter uanset skadens omfang.

Når det er påført og spartlet ud, samt slebet så det ser flot ud. Skal du nu til at påføre 63.1114 Jotun Antipest primer .Påfør minimum 300 MY eller hvad der svare til 4 fyldige lag forbrug:(svært at vurdere, men en antipest har en dækkeevne på 5 kvadratmeter pr. liter) . Når du har gjort dette skal du til at lægge bundmaling på, om det er selvpolerende eller en hård bundmaling Jotun vk eller racing er underordnet. Dog anbefales det en jotun vk selvpolerende til sejlbåde. Påfør 3 fyldige lag, 2,5 liter dækker 10 kvadratmeter.

osmose i båd

Udførsel:

Aftør/rengør båden med 63.1211 Jotun fortynder nr 17

 

 

Påfør 63.1196  Jotun osmoshell hvor der skal fyldes ud overmalingstør ved 23 grader er 8 timer.

 

Påfør min 4 fyldige lag af 63.1113  Jotun antipest primer med 3 timers intervaller.

 

 

Påfør min 3 fyldige lag jotun bundmaling med det første lag efter en time af sidste lag af antipest primeren ellers hver 3 time.

Jotun Nonstop bundmaling 3/4L, Blå
fra
Vejl. 359,00

 

 

OBS: Hvis du er en person som ikke er en rigtig handyman så anbefales der at du søger professionelt hjælp fra en bådebygger/værft.

Bådudstyr og marinetilbehør til danske sejlere