Vælg den rigtige kikkert

Der er stor forskel på kikkerter og de findes til mange forskellige formål. Her er der en guide til hvordan du vælger den rigtige kikkert til din båd.

 

SYNSVINKEL

En Kikkert har forskellig synsvinkel i grader angiver bredden af det billede der kan ses, i en afstand af 1000 meter. F.eks vil en synsvinkel på 6,6º give en bredde på 115,3 m på 1000 meters afstand.

 

LINSE OG PRISME COATINGS

Blue coated Forbedrer skarpheden og kontrasten.

Green multi coated Forbedrer skarpheden, kontrast og farver. Green Coated optik er ideel til brug på vandet. Den tillader maximal lysgennemgang og reducerer reflekser

ETE-Microluxcoated Optisk system som giver den bedst mulige skarhed, kontrast og farve. Hver linse og prisme tillader 99,7% lysgennemgang. Sammen med green coatede linser fås det ikke bedre til brug på vandet.

Ruby CoatedRubycoatede linser filtrerer det skarpe lys frasolen. Perfekt i stærk modlys.

 

TYPER AF FOKUSSYSTEMER

Centerfokus Manuel fokus med central justering
Autofokus Holder automatisk fokus
Individuel/autofokus Først indstilles hvert okular manuelt, herefter holder den automatisk fokus.

 

PRISME TYPER

BK7 Borosilicate prismemateriale af class BBK7-Select Borosilicate prismemateriale af class ABaK-4 Barium prismemateriale, som leder lys og billederbedre end BK7. Den primære forskel på de toprismer er netop evnen til at transportere lys ogbillede fra objektivet, gennem prismerne til okularetog ud til øjet.

BaK-4 er et fremragende kvalitetoptik.FORSTØRRELSEForstørrelsen i en kikkert bliver betegnet med det første tal i f.eks.7x50. Billedet i en sådan kikkert vil være 7 gange større end hvad detblotte øje ser. 7x er den anbefalede forstørrelse i en marinekikkert.

 

OBJEKTIV LINSENS DIAMETER

Denne er indikeret i det andet tal f.eks. 7x50. Det angiver hvor stordiameteren på linsen er. Jo højere tallet er, jo bedre lysindfald er der.Dette er en fordel i dårligt lys. Til marinebrug anbefaler man en 50mm linse.

Find din kikkert her

Bådudstyr og marinetilbehør til danske sejlere