Hvordan reparerer og vandsliber jeg min båd ?

Gelcoatreparationer og små bolthuller fræses op så kanterne er så vinkelrette på overfladen som muligt, og fyldes helt op med gelcoat.

Reparationsområdet afdækkes med pakketape så den efterfølgende slibning ikke beskadiger den intakte gelcoat. (benyt evt. en lille slibeklods ca. 2x3 cm). Der vandslibes først med P150 herefter bortslibes slibespor med finere og finere slibepapir, som afsluttes med P1200.

Den rengjorte overflade poleres til sidst med f.eks. ''3M Marine Imperial Compound'' som påføres med en lille svamp eller skumrondel, og straks efterpoleres med en skumrondel eller lammeskive med lave omdrejninger på polermaskinen.

Efterbehandles med f.eks. ''3M Marine Ultra Performance Paste Wax'' påføres ca. ½ kvm. af gangen og efterpoleres med lammeskive, max. 2000 rpm og moderat tryk.

Groft medtagede overflader og ridser vandslibes først med P600 herefter P800 og afsluttes med P1200. Den rengjorte overflade poleres til sidst med f.eks. ''3M Marine Imperial Compound'', som påføres med en lille svamp eller skumrondel, og straks efterpoleres med skumrondel. Efterbehandles med f.eks. ''3M Marine Ultra Performance Paste Wax'' Påføres ca. ½ kvm. af gangen og efterpoleres med lammeskive, max. 2000 rpm.

Medtagede eller meget falmet overflader vandslibes først med P800 og afsluttes med P1200. Den rengjorte overflade poleres til sidst med f.eks. ''3M Marine Imperial Compound'', som påføres med en lille svamp eller skumrondel, og straks efterpoleres med skumrondel. Efterbehandles med f.eks. ''3M Marine Ultra Performance Paste Wax'' Påføres ca. ½ kvm. af gangen og efterpoleres med lammeskive, max. 2000 rpm.

Lettere medtagede eller falmet overflade poleres med f.eks. ''3M Marine Imperial Compound'' eller lignende. som påføres med en lille svamp eller skumrondel, og straks efterpoleres med skumrondel. Efterbehandles med f.eks. ''3M Marine Ultra Performance Paste Wax'' påføres ca. ½ kvm. af gangen og efterpoleres med lammeskive, max. 2000 rpm.

 

Find slibemaskiner, polermaskiner og sandpapir her 

Find polermiddel og bådpleje her 

Bådudstyr og marinetilbehør til danske sejlere