Bundmaling kan klares i efteråret

Som noget helt unikt kan man med Jotun male båden op til 9 måneder før søsætning. Det kan faktisk give bedre resultater og dermed give mindre begroning.

I foråret er temperaturerne oftere lave, selvom solen står højt på himlen. Derfor kan det være en rigtig god idé at bundmale din båd allerede når den kommer på land.

Båden har stået i frost hele vinteren, og selve skroget når ofte ikke at blive varmt i løbet af dagen. Da bundmaling som regel skal have minimum 18 grader for at blive optimalt, kan det ofte være svært at finde en god dag i foråret. Derfor har Jotun lavet sin bundmaling, så den kan males på båden op til 9 måneder før. Så mens båden er "varm" her i efteråret er det en god idé at få malet båden.Udover det bedre resultat, sparer det dig vigtig tid i foråret, hvor vi alle hellere vil på vandet. Så selvom de fleste hurtigt pakker båden sammen, og efterlader den på havnen, burde man nok lige gøre sig de sidste forberedelser.

 

Står du og er ved at starte med at bundmale din båd, og ser at der er blæner under bundmalingen, ja så har din båd fået osmose. Osmose kommer når Primeren på bunden ikke længere holder tæt. Vinyl primeren eller antipest primeren er den som forhindre vandet i at trække ind i gelcoaten. Når båden bliver produceret på værftet står båden helt rå med kun gelcoat på bunden. Værftet primer og bundmaler bunden for dig inden du modtager båden. Men efter ca. 10 år kan det være rigtig godt for bådens bund at skrabe de 10 lag bundmaling af, og prime og bundmale igen for at forhindre at osmose dannelse. alt dette kan du læse mere om osmose i min båd 

Bådudstyr og marinetilbehør til danske sejlere