Ankerruller sådan virker det

En ankerrulle er nødvendig for både, der har et ankerspil monteret, og et rigtig godt tilbehør, der beskytter din båd og din ryg.

Ankerruller giver dig også mulighed for at opbevare dit anker sikkert og praktisk ude i stævnen af båden, hvor den er gemt godt af vejen, og på samme tid vil det være nemt tilgængeligt. Ved at have monteret en ankerrulle på båden kan man placere kroppen, hvor man kan trække mest effektivt. Ankerrullen mindsker mærker og ridser på båden fra ankertov og ankeret. Du slipper derfor for at stå halvt ud over båden og hive ankeret op, med chancen for at falde i vandet eller få en rygskade.

 


Ankerrullen monters på stævnen af båden, så ankeret altid er klar til at blive sat (et grundlæggende princip i godt sømandskab). En ankerrulle er (næsten) påkrævet, når din båd er udstyret med et ankerspil, da en ankerrulle fører ankertovet til ankerspillet, samt holder kæden, og holder torvet i en fast vinkel til dit ankerspil. Sejlbåde og motorbåde er normalt udstyret med en for pultpilt/prædikestol. Hvor man i fleste tilfælde kan montere ankerrullen under, så ankeret og ankerrullen er gemt væk ude foran. Det er oftest her du ser både på havnen, som rent faktisk bruger ankeret som et ekstra trin til påstigning og afstigning af båden. Ankerrullen bør være monteret 4 "-8" til højre (eller venstre) for midten af bådens stævn og føres parallel med centerlinjen af båden, dog på linje med ankerspillet

ankerrulle 123

Ankerrulle 150 x 50mm
fra
Vejl. 459,00

 

 

 

 

Bådudstyr og marinetilbehør til danske sejlere