Tips & Nyheder

Sådan frostsikrer du din båd

For at undgå frostskader og korrosion skader mens båden står på land vinteren over, er det vigtigt, at du også vinter konserverer dit kølesystemet i båden.

Forårsklargøring

Selv den største rejse starter med det første skridt. Sådan er det også med forårsklargøringen, der altid starter med en grundig rengøring af båden. 

Gode grunde til at vælge kapok

Kapok er et enestående materiale, som plukkes fra de store kapoktræer i de tropiske og subtropiske regnskove og efter endt forarbejdning ligger det i dine hynder i båden.

Galvanisk tæring kan få selv en barsk søulk til at skælve. -og det er forståeligt nok, for når den skjulte metaldræber slår til, er der ingen vej tilbage. 

Klar bundmalingen i efteråret

Som noget helt unikt kan man med Jotun male båden op til 9 måneder før søsætning. Det kan faktisk give bedre resultater og dermed give mindre begroning.

Jordplader på båden

En god jordforbindelse kan hindre tæring i motor, køl og bundfitting, og sikrer samtidig brændstof påfyldningsstudserne, mod statisk elektricitet.

Undgå dieselpest

De store temperaturudsving og kondensvand i tanken på båden kan give dieselpest. Læs her hvordan du kan undgå tilspoppede filtre og motorstop.

Bedre TV-signal ombord

Efter overgangen til digitale tv-signaler, er der kommet nye krav til tv-antenner på båden. Er du i tvivl hvilken du bør vælge kan du læse mere her.

5 vintertips til bådejeren

Når vinteren virkelig sætter ind, sker der ting i båden som kan få store konsekvenser. Det sker uden advarsler og ofte opdager man det først i foråret.

Montering af kølevandsfilter

For at undgå at skidt og snavs havner i motoren er et kølevandsfilter en vigtig ting. Her kan du læse hvad du skal kigge efter og hvordan du monterer. 

Bådbatteri

Når et batteri står, vil der ske en løbende afladning og dermed falder spændingen i batteriet, derfor er marineladeren en meget vigtig ting for bådejere.