Drømmen om en jordomsejling

Drømmer du om et eventyr på havet? Om at opleve verden fra din båd og lytte til stilheden og bare være i ét med havet? Læs 2 eksempler på, at det kan lade sig gøre!

Vi tager i dette indlæg to forskellige historier op om utrolige mennesker, som har fulgt deres drøm, solgt deres ting og taget på et fantastisk eventyr. Nogen alene, andre med hele familien.

Så hold godt fast i rælingen, for nu går det løs!

Hvorfor skal man følge drømmen?

Lad os allerførst tage en snak om, hvorfor man skal følge denne her drøm. For vi ved, at mange aldrig nogensinde får gjort de ting, som de drømmer om. Om det så er at få købt en ny båd, hoppe i faldskærm, svømme med hajer eller tage på jordomrejse med familien.

Men hvad er det egentlig, som stopper dig og andre fra at udleve drømmen? Er det frygten for at fejle? Det uoverskuelige i planlægningen eller er det økonomien, som holder dig tilbage? I de nedenstående historier ser du, hvordan disse eventyrer trodser alle de forhindrende tanker, og fuldfører deres største drøm. Og lad dig endelig blive inspireret.

2 eksempler på, at det er muligt at følge drømmen

Christian Liebergreen - 260 dage alene på havet

TagRoret


Den første historie handler om Christian Liebergreen fra Svendborg, som i en alder af 28 år valgte at sejle alene på havet i 260 dage. Christian oplevede både farlige og skræmmende ting på havet, men han oplevede også det smukke ved at sejle selv.

Selv nævner Christian i et interview, at han på et tidspunkt mødte havets mur. Her troede han ikke, at han ville komme hjem igen. Men med kæmpe viljestyrke og mod fik han styr på sin sejlbåd, og han kom helskindet igennem de voldsomme storme, som pludselig kom væltende ind over ham.

I samme interview nævner Christian også, hvor smukt det var på havet. Hvordan stilheden virkelig gav ro, og man kunne få plads og tid til at tænke. Han fortæller også om en episode, hvor han sad nede i båden, og pludselig hørte han en underlig lyd i skroget.

Han gik op og kiggede rundt, men gik ned igen, da han ikke kunne finde kilden til lyden. Han hørte lyden igen, og da han kommer op på dækket, ser han det. En gruppe hvaler svømmede kun 100 meter fra ham, og deres hvalsang gav genlyd i skroget. Det var en rigtig vild oplevelse, som virkelig gav indtryk på Christian.

Christian fulgte drømmen, og det gav ham en oplevelse for livet.

Du kan høre hele hans seje historie til Boatshow 2019, hvor han skal holde foredrag torsdag den 28. februar kl. 12.30.

 

Familien Veber - En tur over Atlanten med familien

EtAarUdenSko

 

Familien Veber tog en dag en beslutning om, at nu skulle der ske noget for den lille familie. Sammen solgte de hvad de havde, og tog afsted over Atlanten i deres 30 fods båd, som er døbt Anna Lisa.

15 måneder var de ude og sejle, og her oplevede familien mange forskellige ting. Turen gik til Caribien med kun 8.000-10.000 kr. om mdr., og selvom der ikke var alverden af plads til mange drinks eller dyre souvenirs, udlevede familien deres drøm og skabte fantastiske minder sammen.

Men hvordan var det så for børnene, blev faren Thomas spurgt en dag. Thomas svarede selvsikkert, at det havde været en rigtig god beslutning, da begge børn var blevet meget mere selvsikre, og de udviklede deres egen selvstændighed rigtig hurtigt. Der var sket meget på de 15 måneder, og begge børn var blandt andet blevet rigtige glade for at læse bøger.

Da Thomas Veber blev spurgt om, hvordan de tog den endelige beslutning om, at ændre hele deres liv og tage på en så stor rejse, så svarede Thomas at det handlede om at prioritere. ”Alt er muligt, hvis du bare er villig til at prioritere.”

Familien Veber består af far Thomas, mor Margareta, storesøster Mathilda og lillebror Troels.

Kom og hør deres fantastiske historie til Boatshow 2019, hvor de holder foredrag søndag den 24. februar kl. 12.00 og søndag den 3. marts kl. 11.00.

Boatshow 2019

Skal du til Boatshow 2019? Som altid vil Palby Marine være repræsenteret med en stand, så kom endelig forbi til en snak. Vi glæder os til at se dig!

 

 

Bådudstyr og marinetilbehør til danske sejlere