• alle
 • Autopilot
 • Dsv Vs traditionel ekkolod
 • Generelt
 • Gofree
 • Gps signal
 • Insight genesis
 • Installation
 • Kalibrering og instilling
 • Navionics søkort
 • NMEA 0183
 • NMEA 2000
 • Opdatering
 • Opsætning og indstilling
 • Software
 • Spørgsmål til manualer
 • Søkort

Spørgsmål:

Bådsymbolet i mit display bliver ikke på midten af skærmen når jeg sejler. Hvordan skal indstillingen være for at få det tilbage? (det har virket før)

Svar:

Hvis du har cursoren på skærmen samtidig med, at du sejler, vil bådsymbolet ikke blive i midten. Båden vil sejle ud af kortet. For at få båden tilbage på midten af skærmen, skal du trykke menu og så øverst er der en, der hedder \"Retur til skib\", som du trykker på og skibet vil igen være i midten af skærmen. Men lige så snart du bruger piltasterne og cursoren bliver vist på skærmen, er det den, der styrer skærmen. Håber det giver lidt mening.

Spørgsmål: Jeg har en HDS7 gen2 touch og udvider nok snart med en HDS9 Gen2 touch. Jeg har pt. en StructureScan transducer og den \"store\" 300watts ekkolods transducer. Nu er der kommet nyt i form af chirp (ved ikke om Lowrance også kaldet det chirp?) og i den forbindelse er jeg lettere forvirret :) 1. Findes \"chirp\" både til ekkoloddet og structure scan eller kun den ene del? 2. Hvad kræver det at udskiftning/opdatering i mit tilfælde for at udnytte chirp?

Svar: Der kommer et ny modul i begyndelsen af februar, som Lowrance kalder SonarHub. Det kan både køre StructureScan HD, Chirp og SpotlightScan, så Lowrance kalder det også chirp. 1. Chirp findes kun som ekkolod ikke til StructureScan. 2. Det, du skal bruge for at kunne bruge chirp, er en SonarHub med en Airmar TM150M transducer. Det modul skal tilsluttes over Ethernet, så kan vi se det på HDS'en. Om vi så kan se et mere detaljeret billede af hvad der er dernede med chirp, er jeg spændt på. Vi har jo i forvejen et af de bedste ekkolod indbygget i HDS'en, en Broadband Sounder. Jeg regner med at prøve det her i foråret. Hvis du udskifter din VHF med en Lowrance Link 8 VHF, skal den bare tilsluttes NMEA 2000 systemet og en VHF antenne, så har du AIS på dine HDS'er. Om den så passer på målene og kan monteres, hvor der har været en RO 4800 VHF ved jeg ikke.

Spørgsmål: Hvornår kommer der en dansk Brugermanual til Lowrance HDS TOUCH-7 Komb kan se at der er en til forgængern og udenlandsk tja det er ikke så nemt at forstå så en brugermanual ville være dejligt

Svar: http://www.lowrance.eu/globalassets/manuals/norsk-betjenings-manual-til-hds-gen-3.pdf

Spørgsmål: Jeg kunne godt tænke mig en manual til Lowrance Elite 3x på dansk. Hvor kan jeg finde den.

Svar: Det gør du her. http://lowranceprostaff.dk/manualer-2/

Spørgsmål:

Jeg har installeret et plottersæt, HDS10 og HDS10M samt transduser, for en kunde i hans båd. Kunden oplever et problem med fishfinder-funktionen hvor plotteren pludselig skriver \"ingen kilde\". Problemet kan opstå efter 10 min måske 30 minutter eller slet ikke. Systemet er sat op med nmea samt netværkskabel. Fejlen opstår på plotteren på flybridge hvor HDS10M´eren sidder.

Svar:

Tjek dine kabler og stik er intakte og ikke beskadiget. Derudover tjek om du kan se dine instrumeter i enhedslisten. Hvis de ikke kan ses i enhedslisten, bør du tjekke om der er strøm på netværket

Spørgsmål: Jeg har en Lowrance Elite 5 med Navionics søkort. Jeg var ude og sejle i går, men jeg savnede en tydelig markering af den Dansk-Tyske grænse på kortet. Er det noget jeg kan slå til ? På min gamle Garmin var grænsen tydeligt markeret med en streg på søkortet.

Svar: Den skal også være på dit Navionics. Prøv at gå ind under kortmuligheder. Kontroller at du har sat kort detaljer til \"alle\". Derinde kan du vælge forskellige muligheder.

Spørgsmål: Til os kajakfolk som jo som rel har kystnært fiskeri (4,5-20m). Hvad anbefaler i til os DSI eller Alm. fishfinder, og hvad er forskellen i den korte version.

Svar: Kort fortalt. DSI står for downscan. Dvs transduceren \"skyder\" lige ned, ikke som en kegle i grader ud til siderne som et alm. ekkolod. Med downscan kan man ikke se så dybt som et almindeligt ekkolod til gengæld kan man se flere detaljer hvis man kigger godt efter. men skal man fiske med pirke, og se efter fiske stimer og andet, hvor man gerne vil \"kigge\" ud til siderne, er et alm ekkolod at foretrække.

Spørgsmål: Kan en Elite 7m kobles sammen med Airmar p319 depth-transducer? I så fald, hvilke kabelfarver til hvilke?

Svar: En Elite 7m er en ren kortplotter (m=map) ingen ekkolodsmodul indbygget.

Spørgsmål: Jeghar lige købt brugt båd hvor der fulgte en seacharter 500c med. Men ingen transducer. Jeg vil ikke bruge den som kombi. Fungerer den bedst som ekkolod eller som gps?

Svar: Den virker fint til begge dele. Transducer kan du evt. købe, det er de samme transducer som til ældre Lowrance grå stik.

Bådudstyr og marinetilbehør til danske sejlere