SØG

Spørgsmål:

Bådsymbolet i mit display bliver ikke på midten af skærmen når jeg sejler. Hvordan skal indstillingen være for at få det tilbage? (det har virket før)

Svar:

Hvis du har cursoren på skærmen samtidig med, at du sejler, vil bådsymbolet ikke blive i midten. Båden vil sejle ud af kortet. For at få båden tilbage på midten af skærmen, skal du trykke menu og så øverst er der en, der hedder \"Retur til skib\", som du trykker på og skibet vil igen være i midten af skærmen. Men lige så snart du bruger piltasterne og cursoren bliver vist på skærmen, er det den, der styrer skærmen. Håber det giver lidt mening.

Spørgsmål: Jeg har en HDS7 gen2 touch og udvider nok snart med en HDS9 Gen2 touch. Jeg har pt. en StructureScan transducer og den \"store\" 300watts ekkolods transducer. Nu er der kommet nyt i form af chirp (ved ikke om Lowrance også kaldet det chirp?) og i den forbindelse er jeg lettere forvirret :) 1. Findes \"chirp\" både til ekkoloddet og structure scan eller kun den ene del? 2. Hvad kræver det at udskiftning/opdatering i mit tilfælde for at udnytte chirp?

Svar: Der kommer et ny modul i begyndelsen af februar, som Lowrance kalder SonarHub. Det kan både køre StructureScan HD, Chirp og SpotlightScan, så Lowrance kalder det også chirp. 1. Chirp findes kun som ekkolod ikke til StructureScan. 2. Det, du skal bruge for at kunne bruge chirp, er en SonarHub med en Airmar TM150M transducer. Det modul skal tilsluttes over Ethernet, så kan vi se det på HDS'en. Om vi så kan se et mere detaljeret billede af hvad der er dernede med chirp, er jeg spændt på. Vi har jo i forvejen et af de bedste ekkolod indbygget i HDS'en, en Broadband Sounder. Jeg regner med at prøve det her i foråret. Hvis du udskifter din VHF med en Lowrance Link 8 VHF, skal den bare tilsluttes NMEA 2000 systemet og en VHF antenne, så har du AIS på dine HDS'er. Om den så passer på målene og kan monteres, hvor der har været en RO 4800 VHF ved jeg ikke.

Spørgsmål: Hvornår kommer der en dansk Brugermanual til Lowrance HDS TOUCH-7 Komb kan se at der er en til forgængern og udenlandsk tja det er ikke så nemt at forstå så en brugermanual ville være dejligt

Svar: http://www.lowrance.eu/globalassets/manuals/norsk-betjenings-manual-til-hds-gen-3.pdf

Spørgsmål: Jeg kunne godt tænke mig en manual til Lowrance Elite 3x på dansk. Hvor kan jeg finde den.

Svar: Det gør du her. http://lowranceprostaff.dk/manualer-2/

Spørgsmål:

Jeg har installeret et plottersæt, HDS10 og HDS10M samt transduser, for en kunde i hans båd. Kunden oplever et problem med fishfinder-funktionen hvor plotteren pludselig skriver \"ingen kilde\". Problemet kan opstå efter 10 min måske 30 minutter eller slet ikke. Systemet er sat op med nmea samt netværkskabel. Fejlen opstår på plotteren på flybridge hvor HDS10M´eren sidder.

Svar:

Tjek dine kabler og stik er intakte og ikke beskadiget. Derudover tjek om du kan se dine instrumeter i enhedslisten. Hvis de ikke kan ses i enhedslisten, bør du tjekke om der er strøm på netværket

Spørgsmål: Jeg har en Lowrance Elite 5 med Navionics søkort. Jeg var ude og sejle i går, men jeg savnede en tydelig markering af den Dansk-Tyske grænse på kortet. Er det noget jeg kan slå til ? På min gamle Garmin var grænsen tydeligt markeret med en streg på søkortet.

Svar: Den skal også være på dit Navionics. Prøv at gå ind under kortmuligheder. Kontroller at du har sat kort detaljer til \"alle\". Derinde kan du vælge forskellige muligheder.

Spørgsmål: Til os kajakfolk som jo som rel har kystnært fiskeri (4,5-20m). Hvad anbefaler i til os DSI eller Alm. fishfinder, og hvad er forskellen i den korte version.

Svar: Kort fortalt. DSI står for downscan. Dvs transduceren \"skyder\" lige ned, ikke som en kegle i grader ud til siderne som et alm. ekkolod. Med downscan kan man ikke se så dybt som et almindeligt ekkolod til gengæld kan man se flere detaljer hvis man kigger godt efter. men skal man fiske med pirke, og se efter fiske stimer og andet, hvor man gerne vil \"kigge\" ud til siderne, er et alm ekkolod at foretrække.

Spørgsmål: Kan en Elite 7m kobles sammen med Airmar p319 depth-transducer? I så fald, hvilke kabelfarver til hvilke?

Svar: En Elite 7m er en ren kortplotter (m=map) ingen ekkolodsmodul indbygget.

Spørgsmål: Jeghar lige købt brugt båd hvor der fulgte en seacharter 500c med. Men ingen transducer. Jeg vil ikke bruge den som kombi. Fungerer den bedst som ekkolod eller som gps?

Svar: Den virker fint til begge dele. Transducer kan du evt. købe, det er de samme transducer som til ældre Lowrance grå stik.

Spørgsmål: Jeg har problemer med mit Lowrance Elite instrument. Jeg har monteret den i mit styrehus, og den finder ikke noget signal hvad skal jeg trykke på for at den vil virke ? Der er indegreret antenne i den så den burde finde signal.

Svar: Prøv at gå ind i menuen. Find og tryk på : System. Derefter find og tryk på: GPS STATUS. Her kan du se status på satelitter og ikke mindst om den søger. Hvis den herinde søger men ikke finder nogle satelitter kan det være at den ikke kan skyde igennem taget på dit styrhus. feks. stål tag. Prøv gerne dette først, for at se om instrumentet virker, ellers kontakt din forhandler.

Spørgsmål: Har været ude og købe ny brugt instrument, et HDS 10 Gen1, og da jeg var ude i båden for at se hvor det kunne sidde, kom jeg jeg til at se at de gamle grå stik til transducer og strøm er passer i de blå stik på HDS\'\'en. så mit spørgsmål går ud på, kan jeg bruge de grå stik indtil jeg får skiftet om, man vil jo gerne ud og prøve det nye legetøj. Jeg ved godt at jeg ikke får temperatur med, men vil transducer og fart gennem vand virke med det gamle grå kabel, samt er stømmen tilsuttet på samme måde i det grå stik, som i det blå stik, samt er NMEA0183 også ført ud på samme ben. Jeg har forsøgt at finde pinouts af stikkene på nettet, men har ikke haft held til det, jeg vil jo nødig brænde det nye instrument af.

Svar: Der skulle ikke være noget problem med at bruge det gamle grå stik, og som du selv skriver mister du temperturen,dog skal det du være sikker på at det er en 200 kHz transducer du har, ikke en af de gamle 192 kHz. Din HDS lever strøm til transduceren, så den skal ikke have strøm. Her er link til de gamle transducere: http://support.lowrance.com/system/selfservice.controller?CONFIGURATION=1001&PARTITION_ID=1&secureFlag=false&TIMEZONE_OFFSET=&CMD=VIEW_ARTICLE&ARTICLE_ID=2346 Ellers søg på Google: lowrance 192 khz transducer with gray connectors eller lowrance transducer with gray connectors. Hvis du stadig ikke er sikker, vil jeg anbefale dig at købe den lille lowrance 83/200 kHz transducer.

Spørgsmål: Jeg har købt en båd med et Eagle sea camp 1000 df kombi hvilke kort kan bruges til det ,og kan der bruges flere forskellige typer der er 2 kort holdere.

Svar: Den skal bruge Navionics. Tjek om dit instrument er kompatible her http://www.navionics.com/sites/default/files/documents/emea-apac_compguide.pdf

Spørgsmål: Jeg har overtaget en Elite 5 dsi, men dybde måling står på samme dybde ( 19, 9) og blinker, den viser heller ikke bunden, er fejlen, transducer ? Eller fejl installeret ? Og kan der stadig være garanti på den ? Elers virker alt på den og er meget glad for den, men træls jeg ikke kan se dybden, men har en Lowrance fishfinder hvor jeg kan se dybden.

Svar: Når dybden står og blinker, er det tegn på, at den ikke fungerer. Den kan ikke finde bunden og viser bare den sidste dybde, den havde. Det kan der være flere årsager til. Det kan være en defekt transducer, det kan være ledningen eller stikket, som driller. Det kan også være monteret forkert, så der kan være mange årsager til, at den kun blinker. Det nemmeste ville være, hvis du kendte en, du kunne låne en transducer ved, for at prøve, om den kunne finde bunden. Om der stadig er garanti på den, det kommer an på om du har en kvittering og hvornår produktet er fra.

Spørgsmål: Har en Lowrance Elite 5 dsi kombi og har tænkt at udvide med en Lowrance Elite x3 (fishfinder), så er mit spørgsmål om der findes en transducer, der kan køre sammen på begge instrumenter samtidigt eller er jeg nød til at have 2 transducere ?

Svar: Du kan ikke få en transducer, som kan forbindes med begge Eliter og Elite serien kan ikke arbejde sammen, så de kan dele en transducer. Du bliver nødt til at have to transducere, men det er også fint, for det er to forskellige principper de to Eliter kører med. Din Elite 5 DSI har downscan og kan køre 455 eller 800 kHz. Elite x3 kører med normalt ekkolod og kan køre med 83 eller 200 kHz, så de kan godt køre samtidig.

Spørgsmål: Har søgt og spurgt alle vegne, men kan ikke finde svar på, om der findel en forlængerledning, eller et løst strømkabel til Elite-5 ?

Svar: Du kan købe et ekstra kabel ved alle Palby forhandler. http://ipaper.ipapercms.dk/PalbyMarine/PalbyKatalog2013/

Spørgsmål: Bruger idag FC40 som kompas data kilde for Radar overlay på Broadband BR24 radar og HDS10. Hvorledes vil den nye Point 1 GPS antenne adskille sig funktionsmæssig, sammenlignet med Simrad FC40 og RC42 med rate gyro. Er der en af jer der har et bud på det ?

Svar: Point-1 er en antenne med 10 Hz, dvs den opdatere 10 gange i sek. Point-1 har dog også et kompas indbygget på 10 Hz, som FC40 og RC42 også har. Til overlay skal man gerne op på 10 hz (10 gange opdatering pr. sek.)for at få glidene overlay på kortet. Dvs. kompas mæssigt for du ingen forbedring, point-1 er både GPS antenne og kompas i et

Spørgsmål: Jeg har lige fornyet mit abonnement for freshest data. Jeg opdagede, at den nye opdatering fyldte 1,93 gb og ikonet for SD-kort blev derfor rødt. Kan jeg udskifte 2 gb kortet, når jeg er klar til opdatering, med et 4 gb kort, eller hvad gør jeg?

Svar: Et 45XG er mere deltaljeret en de fleste steder i verdenen og derfor kan man ikke altid få hele området downloadet på et kort hvis man både vil have Community edits, sonar logs og søkort. Svar på evt. spørgsmål kan findes her http://www.navionics.com/en/customers https://www.facebook.com/#!/NavionicsScandinavia?fref=ts

Spørgsmål: Jeg har et Lowrance Elite 7 og kunne godt tænke mig AIS. Har i nogle anbefalinger i forhold til at gøre dette. Jeg overvejer at købe en Garmin ais-300 og tilslutte den. Kan i fortælle mig om Garmin ais 300 kan anvendes, om den kan anbefales eller om der er bedre alternativer?

Svar: Det, som de fleste gør i dag, når de vil have AIS, er at de køber en VHF, som har indbygget AIS. AIS er i dag indbygget i flere VHF, og så slipper du for at det bliver en Black boks, som også optager plads. Den, som jeg vil anbefale, er en Lowrance Link-8 VHF, som har AIS og som også har NMEA 2000 til at forbinde dem sammen med. Jeg bruger selv Link-8.

Spørgsmål: Hvem har en antenne til Lowrance Global Map 6000 C Antennen hedder LGC-12 w GPS Reciver

Svar: Jeg ville vælge en LGC-3000 eller 4000 antenne i stedet, nyere samt bedre. Hvis dit instrument har nmea2000 netværk så kan du bruge en Point-1 antenne.

Spørgsmål: Jeg har en Lowrance HDS10 Gen1 Opdatering af position er så langsom, så f.eks ved et vrag kan jeg sejle hele vejen rundt om det før det vises på skærm, det gør det svært og ramme det, min gamle garmin 521gjorde det bedre

Svar: Prøv at gå ind i indstillinger, og navigation. Kig efter \"log\" Der kan du se hvor tit den opdatere til satelitterne. Der kan vælges \"tid\" eller \"auto\". Kontroller at tid ikke er sat højt. Evt. sæt den på auto. Jeg kører på auto ved normalt brug. Skal jeg jigge eller pilke, meget nøjagtig sætter jeg min på \"tid\" og derefter \"1 sekund\". Derimord sætter du en ekstern antenne på, feks en piont-1. Vil du få en mere nøjagtig position. Dette fordi at din interne antenne på din Gen 1 ikke er en 10 Hz antenne (kan opdatere 10 X sek.). Dette er en piont-1 antenne :-)